• Taxaties

Mijn interesse om taxateur te worden ligt in een ver verleden. Mijn opa werd als bouwkundige (aannemer) door Rijkswaterstaat uitgenodigd taxaties te doen naar aanleiding van de schade door de bronbemaling bij de bouw van de binnenvaartsluis en zeesluis in de jaren ’60.
Mijn opa deed de schadetaxaties samen met nog twee taxateurs en werd per object door de kantonrechter beëdigd.

In de tijd dat de Onroerende Zaak Belasting zou worden ingevoerd moesten alle woningen en bedrijfspanden getaxeerd worden. Mijn opa werd ook hiervoor gevraagd, hij heeft voor een aantal gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen woningtaxaties gedaan.

Mijn vader is in 1995 ‘’toegelaten tot de beëdiging als makelaar in onroerende zaken” ter openbare terechtzitting van de arrondissementsrechtbank te Middelburg. Sinds 1995 heeft hij zich gericht op het taxeren van woningen en bedrijfsonroerend goed.

Na een studie van 2 jaar heb ik in 2020 mijn diploma gehaald voor taxateur, in die periode heb ik naast de theorie de nodige praktijk ervaring opgedaan door samen met mijn vader op pad te gaan met taxeren.
In ca. 2004 werd door de Europese Commissie de tot dan beschermde titel “makelaar- taxateur ” opgeheven. Een ieder kon zich nu ongelimiteerd makelaar noemen en daarnaar handelen. Voor taxaties begonnen hypotheekbanken eisen te stellen aan vakbekwaamheid, certificering en verplichte aansluiting bij een branchevereniging en een certificeringsinstituut (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Om te voldoen aan de eisen van het NRVT moet elk jaar aan een vastgesteld aantal studiepunten worden voldaan om de titel Register Taxateur te behouden.

Een taxatierapport t.b.v. een financiering voor een hypotheek, oversluiting /verbouwing met bouwdepot moet gevalideerd zijn, het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Als een rapport gereed is bied ik het aan ter validatie.

Meer weten?

  POSTADRES
Scheldekade 33
4531 EH Terneuzen
CONTACT
0115-691852
info@spantadvies.nl
MEER
KVK 20127369
BTW NL 817118755B01
Privacyverklaring
SOCIAL MEDIA
Gerealiseerd met Webcompact van Laveto.